Missa Aqua Viva

Mis voor tiener-, jongeren- of middenkoor


Missa Aqua Viva (levend Water) is gecomponeerd in eerste instantie voor tiener-/jongerenkoor en de gemeenschap, maar in het verlengde hiervan voor alle leeftijden.
De misnummers kunnen als eenvoudige beurtzang worden toegepast maar bieden daarnaast mogelijkheden tot uitbreiding met extra stemmen.

Het Sanctus is eerder gepubliceerd in de bundel ‘Compositiewedstrijd Eenvoudig Lied voor Jongerenkoren 2002, acclamaties’. In het gebruik bleek dit Sanctus aantrekkelijk voor alle leeftijden. Dit bracht mij op het idee een complete mis te schrijven in hetzelfde idioom voor het tienerkoor van de parochiefederatie ‘Levend Water’. Deze bundel is daarvan het resultaat.
‘Aqua Viva’ staat tevens voor de vitaliteit die de aloude Latijnse woorden uitdragen.

Albert Arens.


Koorversies zijn apart verkrijgbaar.

Inhoud
1. Kyrie eleison (A.Arens)
pdf Luister:
 
2. Gloria in excelsis Deo (A.Arens)
pdf Luister:
 
3. Sanctus (A.Arens)
pdf Luister:
 
4. Agnus Dei (A.Arens)
pdf Luister:

Over deze bundel

Missa Aqua Viva bevat de vier gezangen van het Ordinarium: Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei. Elk van de gezangen is in de basis een eenvoudige beurtzang. De misdelen kunnen naar gelieven worden aangevuld met extra partijen voor de stemgroepen voor zover het koor de mogelijkheden heeft. De partituur is voorzien van pianobegeleiding. Klassieke stijlen worden per misdeel gemengd met Rock, Bossa Nova en popballad.