Eenvoudig lied voor jongerenkoren '98

Compositiewedstrijd rond het thema 'Openingslied'

Inhoud
1. Zo ben jij (W. de Boer/H. Swinkels)
Een mooie melodieuze versie van dit algemene driestemmige openingslied. Een klein koor kan met dit lied haar veelzijdigheid tonen.
 pdf Luister:
 
2. Zo ben jij (W. de Boer/B. Calame)
Een elegante swing-ballad versie. Elk jongerenkoor zal het met plezier zingen.
 pdf  youtube  Luister:
 
3. Zo ben jij (W. de Boer/P. van Lonkhuisen)
Deze compositie is meer de rock-versie. Met name de alten voeren het hoogste woord. Het refrein nodigt uit tot meezingen en heeft een spetterend karakter.
 pdf Luister:
 
4. Requiem (A. Bosch/E. Ceulemans)
Dit lied is bedoeld als openingszang voor een uitvaart. De componist heeft de tekst uitstekend getoonzet en de harmonische ontwikkelingen zijn verrassend en fris. De afwisseling in maatsoort zal het koor weinig problemen opleveren en geeft het stuk een eigen karakter. De pianobegeleiding, erg mooi overigens, is pittig voor een ongeoefende pianist.
 pdf Luister:
 
5. Requiem (A. Bosch/J. Pirotte)
De melodie van dit stemmige lied zingt erg makkelijk mee.
Een bijgevoegde fluitpartij geeft de compositie zowel een licht als een weemoedig karakter.
 pdf Luister:
 
6. Om jou (A.Arens/J. Siemensma)
Een algemene openingstekst met grote tegenstellingen. Wanneer je over een handige pianist beschikt is dit lied een fluitje van een cent. De melodie zingt makkelijk mee en illustreert de tekst uitstekend. De meerstemmigheid zal na een korte gewenning geen problemen opleveren. Voor zangers is het een schot in de roos, voor het combo een uitdaging.
 pdf Luister:
 
7. Om jou (A. Arens/P. van Roohden)
Deze compositie geeft het combo alle mogelijkheden om op eenvoudige wijze het lied tot het einde toe subtiel op te bouwen. Op sommige punten vraagt de meerstemmigheid zorgvuldige aandacht van de dirigent. Een koor met een uitgebreid combo kan hier veel uit halen.
 pdf Luister:
 
8. Stal van vrede (A. Bosch/H. Swinkels)
Dit adventslied is prima getoonzet en eenvoudig in te studeren. De melodie is gedragen en voor kerkgangers makkelijk mee te zingen.
 pdf Luister:
 
9. Stal van vrede (A. Bosch/H. Swinkels)
Een eenstemmige zetting in een jazz-achtig idioom dat met een swingende begeleiding erg lekker zingt.
 pdf Luister:
 
10. Kom Licht (A. Bosch/R. Weernink)
Een eenstemmige zetting die met name kleinere koren zal aanspreken. Het lied zingt snel mee en ligt gemakkelijk in het gehoor.
 pdf Luister:
 
11. Kom Licht (A. Bosch/P. Rippen)
Deze compositie buit alle mogelijkheden uit voor een driestemmig koor. Vooral de wat oudere koren zullen voor dit lied kiezen.
 pdf Luister:
 
12. Geen kunst (A. Bosch/J. Pirotte)
De uitdaging is om de driestemmige rap-coupletten strak met het koor uit te voeren. Als dit lukt zal het koor er veel plezier aan beleven. Het refrein nodigt uit tot meezingen en is subtiel driestemmig getoonzet.
 pdf Luister:

Over deze bundel

Deze bundel bestaat uit een zestal teksten die soms verschillend getoonzet zijn. Daardoor zijn in totaal twaalf liederen ontstaan.
De partituren zijn voor zien van pianobegeleiding en akkoordsymbolen.
Koorpartijen zijn niet beschikbaar.